Student

Hoe schrijf ik me in voor groepen binnen de cursus?

Updated on

Over dit onderwerp is ook een video gemaakt. In deze video wordt stapsgewijs uitgelegd hoe je je in een groep inschrijft en hoe je groepen als student gebruikt. Onder de video vind je de uitgeschreven handleiding.

Inschrijven via OSIRIS

Het inschrijven voor groepen verloopt in de meeste gevallen via OSIRIS wanneer je je voor een cursus inschrijft. Deze groepen worden vervolgens naar Brightspace overgezet. Een handleiding met daarin de beschrijving over het inschrijven in een groep in OSIRIS vind je hier. Aanpassingen aan inschrijving voor deze groepen kunnen alleen in OSIRIS plaatsvinden.

Groepen in Brightspace

Docenten kunnen ook groepen aanmaken in Brightspace, bijvoorbeeld voor het inleveren van groepsopdrachten. Deze groepen vind je door te klikken op Administration in de navbar van de cursus, en vervolgens op Groups.

Hier vind je of de docent zelf een groepsindeling heeft bepaald of dit automatisch door Brightspace heeft laten doen. Is dit het geval, dan zie je onder My Groups de groepen waar jij in zit. Indien de docent heeft gekozen voor selfenrollment, dan kun je jezelf inschrijven voor een groep in Brightspace.

Inschrijven voor groepen in Brightspace

  • Klik op View Available Groups voor een overzicht met de groepen waarvoor je je kunt inschrijven.
  • Zoek een groep uit en klik op Join Group. De groep staat nu onder My Groups
  • Mocht je je hebben vergist en wil je je weer uitschrijven, klik dan op Leave Group. Zorg er wel voor dat je dit voor de einddatum doet, anders is het niet meer mogelijk om je in- en uit te schrijven.
Previous Article Hoe gebruik ik Checklists?
Next Article Hoe zie ik wie er in de cursus zitten?