Student

Hoe neem ik deel aan een discussie?

Updated on

Discussions

Docenten kunnen binnen de cursus een discussion forum aanmaken. Hier heb je als student de mogelijkheid om opdrachten in te leveren, te overleggen, vragen te stellen en te discussiëren met je medestudenten.

 • Navigeer naar Activities in de navbar van je cursus.
 • Klik op Discussions. Je landt op de Discussions homepage.
 • Op de Discussions homepage zie je een overzicht van alle discussion fora en topics die de docent voor de cursus aangemaakt heeft. Dit is de Discussions List.

Opbouw Discussions

Discussions zijn opgebouwd uit drie verschillende onderdelen:

 1. In een discussion forum kun je samen met je medestudenten discussiëren.
 2. Dit doe je binnen één of meerdere thema's (topics).
 3. Binnen het topic kun je één of meerdere threads aanmaken.

De docent kan ervoor kiezen aparte topics en/of threads aan te maken voor bepaalde groepen binnen de cursus. Hierbij kan de docent instellen of jij ook de topics en/of threads kunt bekijken van andere groepen of alleen die van je eigen groep. Welke onderdelen zichtbaar zijn, is dus afhankelijk van de instellingen van de docent.

Topics en threads

Een topic binnen een forum is de plek waar je berichten kunt plaatsen en lezen. Binnen dit topic kun je vervolgens een thread aanmaken: een hoofdbericht waar anderen op kunnen reageren met een post. Een thread maak je als volgt aan:

 • Klik op de Discussions homepage op een topic. Je ziet de beschrijving van het topic en alle threads die al geplaatst zijn.
 • Klik op Start a New Thread.
 1. Vul een onderwerp in.
 2. Voeg de tekst toe, bijvoorbeeld een vraag die je wilt stellen of de reden waarom je de thread aanmaakt.
 3. Onder het tekstveld zie je het aantal woorden dat je al getypt hebt.
 4. Vink Post as Anonymous aan om anoniem een bericht te plaatsen.
 5. Als je een thread aanmaakt, ontvang je automatisch notifications (e-mail meldingen) als iemand reageert op jouw thread. Als je dit niet wilt, vink je Subscribe to this thread uit.
 6. Klik op Add attachments om een bestand toe te voegen. Klik vervolgens op Upload en zoek het juiste bestand.
 7. Klik op Post.

Reageren op een post

Binnen een topic heb je de mogelijkheid om te reageren op threads van andere deelnemers (je kunt bijvoorbeeld feedback geven op een opdracht die een student heeft gepost of een vraag beantwoorden die een andere student of de docent heeft gesteld).  

 • Klik op de Discussions homepage op het gewenste topic.
 • Klik op de titel van de thread waarop je wilt reageren.
 • Klik op Reply to Thread.
 1. Plaats je reactie op de thread in de HTML-editor.
 2. Klik eventueel op Add original post text om de post waarop je reageert toe te voegen.
 3. Als je reageert op een thread, ontvang je automatisch notifications (e-mail meldingen) als iemand reageert op de thread. Als je dit niet wilt, vink Subscribe to this thread dan uit.
 4. Voeg eventueel een bijlage toe door op Add Attachments te klikken. Klik vervolgens op Upload.
 5. Klik op Post.

Je kunt ook iemand taggen in je reactie.

 • Typ het @-symbool en direct er achter een paar letters van naam van degene die je wilt taggen. Alle personen in de cursus waarvan de voor- of achternaam met die letters begint, verschijnen in een lijstje.
 • Klik degene aan die je wilt taggen.

De persoon die je tagt krijgt een melding en een mail van het taggen, ook ontvang je hiervan een melding in de Pulse app. Als iemand jou tagt dan krijg je ook een melding bij je Subscription Alerts rechtsboven in de minibar. Dit ziet er als volgt uit:

Wanneer je liever geen melding of mail ontvangt wanneer je getagd wordt, dan kun je je notificatievoorkeuren aanpassen. Hoe je dit kunt doen lees je in de handleiding Welke notificaties kan ik aan- en uitzetten en hoe koppel ik meldingen aan mijn e-mail?

Wanneer je kunt reageren op een thread is afhankelijk van de instellingen van de docent. De docent kan instellen dat je eerst zelf een thread moet starten, voordat je op de thread van iemand anders kunt reageren. Je ziet in deze situatie bij het topic Must post first staan en je ziet geen posts. Pas als je zelf een thread start, zie je de posts van de andere deelnemers.

Waar vind ik reacties?

Als iemand op jouw thread reageert, kun je dit op verschillende manieren zien.

 • Onder jouw thread staat vetgedrukt Unread. Het getal erboven geeft aan hoeveel ongelezen reacties er zijn. Klik op Unread om de reactie(s) te lezen.

Je kunt er ook voor kiezen om notifications voor Discussions te ontvangen. Hoe je notifications instelt, lees je in het artikel Welke notificaties kan ik aan- en uitzetten en hoe koppel ik meldingen aan mijn e-mail? Je kunt deze notifications ook instellen bij Discussions.

 1. Klik op de Discussions homepage op Subscriptions.
 2. Selecteer welke notificaties je wilt ontvangen.

Post waarderen (rate)

De docent kan instellen dat je de posts van andere studenten kunt waarderen (rate). Waarderen kan op de volgende manieren:

 • Five-Star Rating Scheme: geef je medestudenten een tot vijf sterren voor hun post.
 • Up Vote/Down Vote Rating Scheme: geef een post een positieve of negatieve stem.
 • Up Vote Only Rating Scheme: geef een post alleen een positieve stem.

Five-Star Rating Scheme

Bij een vijfsterren-systeem, kun je bij Ratings een aantal sterren naar keuze aanklikken. Je kunt je waardering altijd aanpassen of verwijderen door een ander aantal sterren of het rondje met een streep aan te klikken. Stemmen kan zowel op de post van de thread als op de reacties.

Up Vote/Down Vote Rating Scheme

 • Klik op het plusicoon om een positieve stem uit te brengen op een thread.
 • Klik op het minicoon om een negatieve stem uit te brengen op een thread.

Je kunt je waardering aanpassen of ongedaan maken door nogmaals op plus of min te klikken. Je hebt één stem per post.

Up Vote Only Rating Scheme

Als je alleen positief kunt stemmen, doe je dit door op plus te klikken. Je kunt je waardering aanpassen of ongedaan maken door nogmaals op plus te klikken.

Previous Article Hoe werkt Discussions?
Next Article (Hoe) kan ik samen met medestudenten aan bestanden werken in Brightspace?