Student

Welke notificaties kan ik aan- en uitzetten en hoe koppel ik meldingen aan mijn e-mail?

Updated on

Notifications zijn de e-mailmeldingen die je ontvangt van updates in een cursus. Het gaat dus niet om de alerts in Brightspace zelf (die weergegeven worden met een oranje stip in de minibar). Je kunt zelf aan- en uitzetten van welke cursussen en van welke cursusonderdelen je meldingen per e-mail ontvangt.

Houd er rekening mee dat instellingen onder Notifications van toepassing zijn op alle cursussen waarvoor je bent ingeschreven. 

Docenten zullen de belangrijkste mededelingen met betrekking tot hun cursus communiceren via Announcements. Wij raden studenten dan ook aan om in ieder geval in te stellen dat je een e-mail wilt ontvangen van gewijzigde of nieuw aangemaakte Announcements.

Het aan- en uitzetten van notificaties.

  1. Klik op je naam of je foto in de minibar.
  2. Klik op Notifications.
  1. Onder Contact Methods vind je het e-mailadres waarop je notifications gaat ontvangen. Brightspace gebruikt automatisch je @student.ru.nl e-mailadres, omdat deze is gekoppeld aan je Brightspaceaccount. Dit kun je niet veranderen.
  2. Selecteer onder Summary of Activity of je dagelijks (Daily) of wekelijks (Weekly) een samenvatting van notifications van alle cursussen wilt ontvangen. Zo ja, dan kun je een tijd instellen waarop je de samenvatting ontvangt. Als je deze niet instelt, krijg je de e-mail automatisch om 0:00 uur.
  • Vink onder Instant Notifications aan van welke activiteiten je notifications wilt ontvangen. Dit geldt voor alle cursussen, tenzij je cursussen uitsluit onder Exlude Some Courses.

Wanneer je een nieuwe gebruiker van Brightspace bent, staan notificaties voor nieuwe en gewijzigde Announcements standaard aan. Je kunt dit zelf uitzetten door in het bovenstaande menu de vinkjes weg te halen.

Mail vanuit Brightspace wordt standaard naar het @student.ru.nl adres verstuurd aangezien docenten worden geacht via dat mailadres met studenten te communiceren.

  1. Vink onder Customise Notifications aan of je cijfers wilt ontvangen vanuit Grades en of je notifications wilt ontvangen van toekomstige cursussen.
  2. Selecteer onder Exclude Some Courses voor welke cursussen je geen notifications wil ontvangen. Klik op Manage course exclusions en klik op het kruisje achter de naam van de cursus(sen) waarvan je geen notifications wilt ontvangen. Klik op Exclude All Courses om van geen enkele cursus notifications te ontvangen (ook handig als je veel cursussen hebt en alleen van een of enkele cursussen notifications wilt ontvangen). Als je de notifications van een cursus eerder hebt uitgezet en nu weer aan wilt zetten, zoek je de naam van de cursus op en klik je op het restart-notificationspictogram. Klik op Restore excluded courses om notifications voor alle cursussen te heractiveren.
  3. Klik op Save om je instellingen op te slaan.
Previous Article Hoe pas ik mijn accountinstellingen aan?
Next Article Hoe stel ik in dat ik een e-mail krijg als er een deadline nadert?