Student

Hoe werkt Assignments?

Updated

Assignments homepage
Submission History

Docenten kunnen in Brightspace een assignment aanmaken waar je als student een opdracht kunt inleveren. Hoe je dit doet, lees je in het artikel Hoe lever ik een Assignment (opdracht) in?

Assignments homepage

 1. Navigeer naar Activities in de navbar van je cursus.
 2. Klik op Assignments. Je landt op de Assignments homepage.

Op de Assignments homepage zie je een overzicht van alle assignments die de docent voor de cursus heeft aangemaakt. In de tabel is de volgende informatie opgenomen:

 1. Onder Assignments zie je de assignments onder de categorieën waaronder deze vallen. Wanneer een assignment is gesloten, staat hier tevens de einddatum bij. Klik op de naam van een assignment om deze in te leveren. NB: als de einddatum is verstreken, kun je de assignment niet meer openen. Je kunt wel je ingeleverde opdracht nog openen.
 2. Onder Completion Status zie je de status van de assignment (Submitted of Not Submitted). Klik op Submitted om je ingeleverde opdracht te bekijken.
 3. Onder Score zie je het cijfer dat een docent aan je opdracht heeft toegekend. NB: het hangt af van de instellingen van de docent op welke manier je de score ziet, bijvoorbeeld als een aantal punten uit een maximum aantal punten of als een behaald percentage.
 4. Onder Evaluation Status zie je de evaluatiestatus. Als de docent je opdracht nog niet heeft beoordeeld, staat er Not yet evaluated. Als de docent commentaar heeft gegeven of een score heeft ingevoerd, staat er Feedback: Unread/Read. NB: als de docent enkel een score heeft ingevoerd, zie je ook Feedback staan. Dit betekent niet automatisch dat de docent feedback heeft toegevoegd.
 5. Onder Due Date zie je de deadline van de assignment.

Links bovenin zie je View History. Klik hierop om de Submission History pagina te zien.

Wil je een melding ontvangen als de docent feedback op een assignment publiceert en/of updatet? Dan kun je dit instellen bij je notifications. Je kunt ook instellen dat je een melding krijgt twee dagen voor de deadline van assignments. 

Submission History

 • Onder Assignment selecteer je van welke assignment je de inlevergeschiedenis wilt zien. Klik op Apply.
 • Onder Assignment Type zie je om wat voor soort opdracht het gaat (Individual assignment of Group assignment).
 • Onder Submission(s) zie je het door jou ingeleverde bestand/de door jou ingeleverde bestanden.
 • Onder Date Submitted zie je wanneer je de assignment hebt ingeleverd.
Previous Article Wat kan ik onder Course Schedule?
Next Article Hoe lever ik een Assignment (opdracht) in?