Student

Hoe werkt Discussions?

Updated on

Docenten kunnen binnen een cursus een discussion forum aanmaken. Hier heb je als student de mogelijkheid om opdrachten in te leveren, te overleggen, vragen te stellen en te discussiëren met je medestudenten.

Discussions homepage

1. Navigeer naar Activities in de navbar van je cursus.
2. Klik op Discussions. Je landt op de Discussions homepage.

  • Op de Discussions homepage zie je een overzicht van alle fora en bijhorende topics die de docent voor de cursus heeft aangemaakt. Dit is de Discussions List.
  • Onder Subscriptions selecteer je hoe je notifications (e-mailberichten) wilt ontvangen van discussion fora, topics en threads waarvoor je je hebt aangemeld.

Discussions List

In de Discussions List vind je alle fora, topics en threads die door een docent of studenten zijn aangemaakt. Onder Posts zie je hoeveel berichten er zijn geplaatst in het betreffende topic. Een blauw nummer tussen haakjes achter het aantal posts geeft aan hoeveel posts je nog niet hebt gelezen.

 

Hoe je deelneemt aan een discussie, lees je in het artikel Hoe neem ik deel aan een discussie?

Subscriptions

Onder Subscriptions zie je een lijst van de fora, topics en threads waarvoor jij je hebt aangemeld om notificaties te ontvangen.

  1. Selecteer of je al jouw subscriptions (All Subscriptions) wilt zien, of alleen die van de fora (Forum Subscriptions Only), de topics (Topic Subscriptions Only) of de threads (Thread Subscriptions Only). Klik op Apply.
  2. Onder Default Notification Method selecteer je of je berichten standaard ontvangt in de minibar, direct als e-mail of in je dagelijkse summary of activity.
  3. Je kunt ook voor elk forum, elk topic en elke thread apart aangeven hoe je notificaties wilt ontvangen.
  4. Klik op Subscribed om je af te melden voor een forum, topic op thread. Er verschijnt een venster waarin je wordt gevraagd te bevestigen dat je een forum, topic of thread niet meer wilt volgen.

Je kunt in een topic of thread zelf aangeven of je notificaties wilt ontvangen. Je doet dit door bij het topic of de thread te klikken op Subscribe.

Previous Article Hoe bekijk ik een rubric die de docent gebruikt om een opdracht na te kijken?
Next Article Hoe neem ik deel aan een discussie?