Student

Hoe gebruik ik de Pulse app?

Updated on

Pulse

Pulse is de app van Brightspace. Zowel studenten als docenten kunnen de app gebruiken. Je kunt Pulse gebruiken om gemakkelijk op je telefoon of tablet je cursussen en cursusonderdelen, aankomende activiteiten en je Notifications te bekijken.

Let op: Deze instructie is gemaakt aan de hand van een iOS-apparaat. Op een Androidapparaat kan de interface van de app afwijken van onderstaande afbeeldingen. Pulse gebruikt de standaardtaal van de telefoon, je kan de taalinstellingen van Pulse veranderen door binnen je telefooninstellingen te navigeren naar Pulse en vervolgens de voorkeurstaal aan te passen (iOS).

Gebruik je een iPhone? Dan werken third party links (zoals weblectures en Kaltura) in de Pulse App niet. Je kunt dan wel navigeren naar je mobiele browser binnen de app. De instellingen voor Safari met betrekking tot cookies moeten dan wel aangepast worden. Zie hiervoor het artikel: Hoe los ik problemen met externe programma's op bij (mobiel) gebruik van Brightspace?  

 • Download de app Pulse in de Playstore of Apple Store.
 • Open de app.
 • Vervolgens moet je een school selecteren. Begin met het typen van Radboud University in de zoekbalk en klik op Radboud University in de resultaten. Je komt terecht in het inlogscherm van de Brightspace-omgeving.
 • Log in met je Radboudaccount.
 1. Je komt standaard binnen op Cursussen, het scherm waarin je cursussen staan.
 2. Klik op een cursus om te zien welke onderdelen er in die cursus klaarstaan. NB: het is helaas niet mogelijk om je cursussen te filteren.
 3. Klik op Meldingen om je meldingen te zien. Wanneer er een nieuwe melding is zal er een oranje bolletje bij Meldingen staan.
 4. Klik op Gepland om verleden en aankomende activiteiten en events te zien. Je kunt hier ook zelf activiteiten toevoegen.
 5. Door op de punaise te klikken kan je cursussen, net zoals op de desktopversie, pinnen. De vastgepinde cursussen verschijnen dan bovenaan. Dit kan helpen bij het overzichtelijk houden van je cursussen. 

Cursussen

 • Klik op het Cursussen tabblad om een cursus te bekijken.

Je ziet twee tabbladen wanneer je een cursus opent. De eerste bevat de Content van de cursus. Als je wilt navigeren naar Course Home of Activities, moet je de cursus openen in je mobiele browser.

Het tweede tabblad Score geeft de behaalde cijfers binnen de cursus weer.

Meldingen

 1. Klik op Meldingen.
 2. Je ziet de tabbladen Updates en Aanmeldingen:
  • Onder Updates zie je wijzigingen in de content van een cursus.
  • Onder Aanmeldingen zie je meldingen van discussion topics die je volgt.

Onder Aanmeldingen zie je alleen tekst die in de discussie is geplaatst. Van afbeeldingen (en andere media) krijg je wel een melding in de tekst, maar je zult alsnog de discussie moeten openen in de browser.

Je kunt instellen welke pushmeldingen je wilt ontvangen van Pulse. Je moet hiervoor in de instellingen van je telefoon aangeven dat je meldingen krijgt van Pulse en dat Pulse mag verversen op de achtergrond. Vervolgens kan je in de instellingen van de Pulse app aangeven welke meldingen je wilt ontvangen. Je kunt de instellingen openen door in Pulse linksboven op het Radboudlogo te drukken en vervolgens instellingen te selecteren. 

Je kunt ondere andere kiezen uit meldingen over:

 • Content Overview documents: nieuwe inhoud die docenten hebben toegevoegd aan de Overview van een cursus;
 • Course announcements: aankondigingen over belangrijke updates of herinneringen;
 • Grades: je ontvangt updates als docenten cijfers invoeren in het grade book.
 • Discussions: je ontvangt een melding als je getagged bent in een Discussion.

Het is ook mogelijk notificaties te ontvangen via e-mail. Je kunt dit doen via de instellingen van Pulse. Je wordt dan doorverwezen naar Brightspace.

Gepland

Als cursusinformatie in de Brightspace calendar staat, kun je dit ook gemakkelijk terugvinden in Pulse.

 1. Klik op Gepland.
 2. Onder het tabblad Work To Do zie je de activiteiten voor die week uit Activities en Content (topics) waar je een due date voor hebt ingesteld. In de grafiek zie je per dag hoe druk je week is. Klik op een dag om de activiteiten van die dag onder de grafiek te zien. NB: dit is een overzicht van de activiteiten in al je cursussen.
 3. Klik op een activiteit/event om de details te openen en te navigeren naar de website van Brightspace.
 4. Het vinkje achter een activiteit geeft aan of je deze al hebt voltooid of niet:
  • Een lichtgrijs vinkje is niet voltooid.
  • Een donkergrijs vinkje is wel voltooid.  
 5. Onder het tabblad Gebeurtenissen zie je de agenda items uit je Calendar voor de geselecteerde week. In de grafiek zie je per dag hoe druk je week is. Klik op een dag om de events van die dag onder de grafiek te zien.
 6. Klik op het plusteken om een nieuwe activiteit of event aan te maken (bij Android zit deze knop rechtsonder). Kies vervolgens voor Gebeurtenis of Work To Do.
 1. Geef de activiteit/het event een titel.
 2. Selecteer in het dropdownmenu bij welke cursus het event hoort.
 3. Vul de datum en tijd van de activiteit/het event in.
 4. Bij een activiteit kun je eventueel een percentage invullen hoeveel de activiteit meetelt voor het eindcijfer van de cursus. Bij een event kun je een locatie en notities toevoegen.
 5. Klik op Bewaar.

Gebeurtenissen die je zelf toevoegt zijn persoonlijk en dus alleen zichtbaar voor jou. Ze zijn alleen zichtbaar in Pulse, niet als je via je browser naar Brightspace gaat.

Mobiele browser

Sommige items die in de browser zichtbaar zijn, zijn in Pulse mogelijk niet zichtbaar (dit geldt bijvoorbeeld voor beschrijvingen bij Files). Je kunt via Pulse wel gemakkelijk navigeren naar je mobiele browser.

Als je Pulse opent, landt je op het Cursussen tabblad. Je kunt vanaf deze pagina op twee manieren navigeren naar je mobiele browser:

 1. Klik op het driepuntenicoon rechtsboven. Klik vervolgens op De startpagina van Radboud University starten. Je navigeert in je mobiele browser naar je persoonlijke homepage.
 2. Of klik op Startpagina van Radboud University. Je navigeert in je mobiele browser naar je persoonlijke homepage.

Je kunt ook direct naar een bepaalde cursus navigeren.

 • Klik op de gewenste cursus.
 1. Klik op het driepuntenicoon rechtsboven. Klik vervolgens op De startpagina van Radboud University starten. Je navigeert in je mobiele browser naar Course Home van de betreffende cursus.
 2. Of klik op Course Homepage. Je navigeert in je mobiele browser naar Course Home van de betreffende cursus.
Previous Article Hoe werkt ReadSpeaker?
Next Article Waar vind ik het rooster van mijn cursus?