Student

Waar vind ik mijn cursussen en hoe kan ik cursussen pinnen/unpinnen?

Updated on

Het kan voorkomen dat je je ingeschreven hebt voor een cursus in OSIRIS en deze nog niet zichtbaar is in Brightspace. In de meeste gevallen heeft de docent de cursus dan op inactief gezet (hoewel we altijd aanraden om te werken met een startdatum). Vraag daarom eerst aan je medestudenten of zij de cursus wel zien. Als je echt twijfelt, vraag het dan even na bij de docent.

Pin een cursus om deze standaard weer te geven op je persoonlijke Brightspace homepage. De eerste zes cursussen waarvoor je ingeschreven staat worden automatisch gepind. Er zijn twee manieren om een cursus te pinnen: via de Course Selector of via View All Courses op de homepage.

Pinnen via Course Selector

  1. Klik op het Course Selector pictogram in de minibar van je homepage. Je ziet nu een lijst met een of meerdere cursussen waarvoor je je via OSIRIS hebt ingeschreven.
  2. Klik op het punaisepictogram achter de naam van een cursus om deze te pinnen/unpinnen: 
    • Donkere punaise: de cursus is gepind op je homepage.
    • Transparante punaise: de cursus is niet gepind.
  3. Gepinde cursussen verschijnen na het pinnen standaard bovenaan de lijst met resultaten. Maak gebruik van de zoekbalk om cursussen te zoeken en/of klik op Advanced Search om de zoekresultaten te sorteren en te filteren, bijvoorbeeld op startdatum of faculteit. De laatste cursus waarop je hebt gezocht (het laatste zoekresultaat) verschijnt bovenaan de lijst, onder je reeds gepinde cursussen.

NB: de zoekbalk is pas zichtbaar als je voor twintig of meer cursussen staat ingeschreven en de sorteeropties zijn alleen beschikbaar als je cursussen aan meerdere faculteiten volgt.

Pinnen via View All Courses

  1. Ga naar de homepage van Brightspace en klik op View All Courses.
  2. Zoek naar de cursus die je wilt pinnen. Wanneer je met je muis over het plaatje van de cursus beweegt verschijnen er drie puntjes.
  3. Klik op de puntjes en vervolgens op Pin.
Previous Article Hoe schrijf ik me in voor cursussen in Brightspace?
Next Article Wat moet ik doen als ik mij heb ingeschreven voor een cursus, maar deze niet terugzie in Brightspace?