Student

Hoe kan ik mijn bestand het beste noemen?

Updated on

Het kan voorkomen dat je bij het uploaden van een bestand naar Brightspace een foutmelding krijgt doordat je bijvoorbeeld bepaalde tekens hebt gebruikt of omdat de bestandsnaam te lang is. Met onderstaande tips voorkom je dergelijke foutmeldingen en geef je jouw bestand een duidelijke naam.

De bestandsnaam bestaat uit twee delen, de naam die je je bestand gegeven hebt en de extensie, gekoppeld door een punt. Voorbeelden van namen met extensies zijn Tekstbestand.doc, Presentatie.ppt, Sheet.xlsx en Afbeelding.jpg. De extensie vertelt de computer hoe een bestand gelezen moet worden, zorg er dan ook voor dat je deze niet verandert! Het aanpassen van de extensie kan problemen opleveren bij het lezen van het bestand. Met de naam van je bestand mag je creatief zijn, maar er zijn een aantal richtlijnen waar je rekening mee kan houden, deze vind je hieronder.

Technische richtlijnen

  • Gebruik letters en cijfers in combinatie met koppeltekens of underscores in de naam van het bestand. Bijvoorbeeld S123456_Essay
  • Gebruik geen spaties. Het gebruik van spaties kan tijdens het uploaden en downloaden anders geïnterpreteerd worden en daardoor een foutmelding opleveren.
  • Gebruik geen interpunctie of speciale tekens anders dan koppeltekens en underscores. Symbolen zoals !, &, @, #, enzovoorts hebben vaak speciale betekenissen binnen applicaties.
  • Maak de bestandsnaam niet te lang! In maximaal 12-18 tekens kan je al een beschrijvende naam geven.

 

Wanneer je je niet aan deze richtlijnen houdt verschijnt de volgende melding:

Overige tips

  • Maak je bestandsnaam makkelijk te lezen door het gebruik van hoofdletters aan het begin van een woord en koppeltekens, aangezien je spaties beter niet kunt gebruiken.
  • Het gebruik van de initialen van je naam zorgt ervoor dat de docent snel kan zien dat dit jouw bestand is en het is korter dan je volledige naam.
  • Wanneer je een datum in je bestandsnaam wil gebruiken is JJJJ-MM-DD de meestgebruikte opmaak.
  • Gebruik geen "eindversie" of iets dergelijks in je bestandsnaam; je weet immers maar nooit!
Previous Article Wat betekenen de getallen bij cursusmodules?
Next Article Hoe log ik in bij Blackboard?