Student

Hoe kan ik me voor een cursus AANmelden?

Updated on

Aanmelding voor een cursus kan door jezelf gedaan worden in OSIRIS. In sommige gevallen meldt de onderwijsadministratie van je  opleiding je aan voor cursussen. Er kunnen voorwaarden aan de aanmelding zijn verbonden, zoals ingangseisen, voorinschrijving of wachtlijsten. In de beschrijving van de cursus zie je dat doorgaans staan. Aanmelding voor cursussen gebeurt in een bepaade periode. Deze periode kan per faculteit, opleiding of soort cursus verschillen. De aanmeldingstermijn staat genoemd bij elke cursus. Ook is het mogelijk om te filteren op cursussen die open zijn voor inschrijving.

Ga naar > Inschrijven

Selecteer het menu met de knop linksboven, en ga naar "Inschrijven"

Kies waarvoor je je wil inschrijven

Niet alle studenten krijgen bij Inschrijven dezelfde mogelijkheden. Premasterstudenten vinden achter de Cursusknop bijvoorbeeld alleen de cursussen van hun programma. Contractstudenten kunnen zich in het geheel niet zelf op cursussen inschrijven.

Je kunt kiezen uit de volgende opties:

  • Cursus - inschrijven voor cursussen
  • Toets - inschrijven voor toetsen
  • Minor - inschrijven voor minoren
  • Specialisatie - inschrijven voor specialisaties

Kies 'Cursus'

Je ziet nu een scherm waarin je cursussen kunt zoeken. Niet alle cursussen staan open voor inschrijving. Cursussen met een rode stip met pijl ervoor staan wel open. In dit scherm zie je het volgende.

  1. Een zoekbalk waarin je (een deel van) de code of de titel van de cursus kunt zoeken.
  2. Het aantal gevonden cursussen dat voldoet aan de filters die zijn gebruikt
  3. De gebruikte filters
  4. Een knop om filters toe te voegen of aan te passen
  5. Een korte omschrijving van de cursus, met de faculteit en het aantal studiepunten
  6. Een informatie-icoon waarmee je de beschrijving van de inhoud, doelen, aanvangsblokken, ingangseisen etc. kunt vinden.

Door op de cursus te klikken waarvoor je je wilt inschrijven kom je op het volgende scherm terecht

Selecteer nu de werkvormen waarvoor je je wilt inschrijven. In het voorbeeld hierboven is de deelname aan de werkvormen hoorcollege en zelfstudie verplicht en daar word je dus automatisch voor ingeschreven. Voor de werkvorm 'cursus' kun je je nog inschrijven. Klik nu op de rode knop met de pijl om verder te gaan.

Er wordt nu een overzicht getoond van de gemaakte keuzes. Klik op de knop 'BEVESTIG INSCHRIJVING' om de inschrijving compleet te maken.

Onderin het scherm krijg je een bericht dat je succesvol bent ingeschreven. Je krijgt ook een automatisch gegenereerde e-mail bevestiging op je mailaccount van de Radboud Universiteit.

Vragen over cursusinschrijvingen kun je stellen bij het Student Informatie Punt (StIP) van de faculteit die de cursus aanbied. Een lijst van Student Informatie Punten vind je hier.

Previous Article Waar kan ik zien voor welke cursussen of toetsen (etc.) ik sta ingeschreven?
Next Article Hoe kan ik me voor een cursus AFmelden?