Student

Wat is Portflow?

Updated on

Portflow is een student gedreven portfolio applicatie. In de portfolio kan je als student gedurende je hele studie materiaal (Evidence) verzamelen over de ontwikkeling van je (cursusoverstijgende) vaardigheden. Evidence kan in het portfolio worden gestructureerd in sections en collections en worden gekoppeld aan doelen (goals).

Het gehele portfolio, of onderdelen ervan, kan worden gedeeld met medestudenten, docenten en externen, zoals je stagebegeleider, voor het uitvragen van feedback. 

Daarnaast kan je in Portflow reflecteren op je eigen werk, eigen doelen stellen en de vooruitgang volgen die je hebt geboekt. Op die manier krijg je meer inzicht in je vaardigheden en meer regie over je eigen studie.

Het gebruik van Portflow?

Portflow is te benaderen via Brightspace en kan door iedereen met een Brightspace account worden gebruikt. Iedere gebruiker krijgt een eigen privĂ© Portflow omgeving. Deze is niet zonder toestemming van de gebruiker in te zien. 

Je opleiding kan je ondersteunen bij het inrichten van het portfolio. Zij kunnen templates aanbieden met een inrichtingsvoorstel van het portfolio. Een template kan je doormiddel van een code, die je van je docent krijgt, in je eigen porfolio omgeving importeren.  

Hoe kan je meer leren over Portflow?

Kijk naar dit introfilmpje voor een eerste indruk van de applicatie. 

Er is een E-learning over Portflow voor studenten beschikbaar in Brightspace. 

Next Article Wie kan gebruikmaken van Portflow?