StudentWerkinstructies en handleidingen (NL)Cirrus Student Inloggen & NavigerenHoe kan ik inloggen in Cirrus voor een tentamen op campus?

Hoe kan ik inloggen in Cirrus voor een tentamen op campus?

Voor digitale toetsen gebruikt de Radboud Universiteit Cirrus Assessment. Dit programma staat al klaar wanneer je je tentamen gaat maken.
In de tentamensoftware log je in met je studentnummer en wachtwoord.

Klik op Login met SURFconext.

 • Je komt op de SURFconext pagina waar je een instelling moet selecteren. Selecteer Radboud Universiteit om in te loggen met je S-nummer.
 • Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op login. Je gebruikersnaam is je S-nummer van de Radboud Universiteit.
 • Je krijgt nu eenmalig een scherm te zien waarin je toestemming geeft dat je gebruikers-id wordt gebruikt voor identificatie in Cirrus. Lees de tekst en klik op <Ja, ga door […]>.

Maak ter voorbereiding op je tentamen het digitale proeftentamen. Dan ben je al vertrouwd met de toetsomgeving en weet je wat je kunt verwachten.

Je komt op de dashboard pagina waarin het te maken tentamen zichtbaar is. In de zaal wordt de pincode bekend gemaakt die nodig is om het tentamen te starten.

Klik op start test om het tentamen te starten.

 1. Klik hier om de taal van de interface te veranderen. Let op: dit veranderd niet de taal van de vragen.
 2. Het aantal vragen in het tentamen.
 3. De starttijd van het tentamen.
 4. De duur van het tentamen staat altijd op ongelimiteerd. Surveillance geeft aan hoelang het tentamen duurt en wanneer je het tentamen moet inleveren.
 5. Het maximaal aantal te behalen punten.
 6. Het percentage dat je moet behalen voor een voldoende.
 7. Indien een pdf is toegevoegd aan het tentamen, kun je deze onder de knop Resource vinden.
 8. Klik op Start Assessment om het tentamen te starten. Hierna kun je de gegeven pincode invullen.