Student

Hoe gebruik ik (course) rubrics in presentaties?

Updated on

Een rubric dat is gekoppeld aan een item in het ePortfolio is ook in te vullen in een presentatie waarin dit document staat. Dit maakt het mogelijk meerdere items in één keer te delen en deze individueel te laten beoordelen. Hoe je een rubric aan een item in het ePortfolio koppelt lees in je in de handleiding Hoe koppel ik een rubric aan een item in mijn ePortfolio?  Hieronder lees je hoe je rubrics zichtbaar maakt in een presentatie.

Navigeer naar de presentatie waarin je het item met de gekoppelde rubric hebt opgenomen. Hoe je een presentatie binnen het ePortfolio maakt lees je in de handleiding Hoe maak ik een presentatie in mijn ePortfolio?

  1. Klik op het item waar de rubric aan gekoppeld is.
  2. Klik op Edit Display Options.
  1. Vink onder Assessments het hokje voor Allow others to add/view assessments if they have sufficient permission aan.
    • Je ziet nu welke rubric er gekoppeld is aan het item.
  2. Vink Display assessments in-place aan.
  3. Klik op Save.
  • Je ziet nu in de presentatie de knop Add Assessment.
  • Wanneer je op Add Assessment klikt verschijnt de rubric die bij het item hoort. Die kan je hier invullen.
  • Nadat de rubric is ingevuld verschijnt deze in de presentatie, met daarbij door wie en wanneer deze is ingevuld en de toebedeelde score. In dit voorbeeld is Level 3 toegekend aan het verslag.

De presentatie kan gedeeld worden met meerdere personen. Als de presentatie wordt gedeeld met iemand die niet de permissie heeft om de assessments van anderen te zien, wordt de ingevulde rubric zoals in bovenstaand voorbeeld niet getoond. Je leest meer over het geven van permissies aan ontvangers in de handleiding Hoe beheer ik de ontvangers van een item dat ik heb gedeeld in mijn ePortfolio?

Previous Article Hoe werk ik met awards en badges in mijn ePortfolio?
Next Article Hoe zet ik de resultaten van een quiz in mijn ePortfolio?